Legyenek nyugodtak az éjszakái! – 5+1 tipp horkolás ellen

874
HOZZÁSZÓLÁS:

A horkolás nem csak rendkívül zavaró jelenség azok számára, akik elszenvedik minden éjjel, de egyúttal akár komolyabb egészségügyi problémákra is utalhat. Éppen ezért fontos a horkolónak és a hálótársának is, hogy sikerüljön megszüntetni az éjszakai alvást megakadályozó zajkeltést.

horkolas

A mérsékelten horkolók ugyan minden éjjel horkolnak, de csak bizonyos testhelyzetekben, vagy csak az éjszaka egyes részében. A súlyosan horkolók ezzel szemben mindig erőteljesen horkolnak. Nekik mindenképpen érdemes orvoshoz fordulniuk annak érdekében, hogy elkerülhessék az apnoé nevű súlyos alvási rendellenesség kialakulását

Rengeteg féle módszert, gyógyszert, eszközt hirdetnek a horkolás megszüntetésének elérése érdekében, s persze műtéti eljárással is szokták a problémát orvosolni. Azonban léteznek olyan egyszerű, házi praktikák is, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen lehet, hogy végre elhozzák az áhított nyugodt, csendes éjszakákat.

1. Orrtapasz

Amennyiben nem orrdugulás vagy köhögés okozza a horkolást, akkor az orrtapasz is orvosolhatja a problémát. Mivel kitágítja az orr járatait, ezért javítja a légáramlást, minek köszönhetően enyhülhet a horkolás mértéke is.

2. Extra párnák

Ha plusz párnákat helyezünk a fejünk alá, akkor ezzel jobban megnyithatjuk a légutakat, ami meggátolja a garat túlzott ellazulását. Ezzel pedig elejét vehetjük a horkolásnak is.

3. Szájbetét

Alvás közben kell a szájba helyezni a fogvédőre hasonlító eszközt, mely megakadályozza a nyelv hátracsúszását, megemeli az alsó állkapcsot, valamint kitágítja a légutat. Ez a módszer nagyon jó hatékonysággal képes csökkenteni a horkolás zavaró hangjait.

4. Teniszlabda

Akik leginkább a hátukon fekve horkolnak, azoknál beválhat az alábbi módszer: varrjanak a pizsama felsőjük hátuljának közepére egy zsebet, amibe helyezzenek bele egy teniszlabdát. Ez garantáltan megakadályozza, hogy éjjel a hátán aludjon a horkoló, mivel a kényelmetlenség miatt ébredés nélkül is visszafordul az oldalára vagy a hasára. Szerencsére rövid időn belül megszokja a szervezet ezt a pozíciót, így a teniszlabda nélkül sem fog már többet a hátán aludni az ember.

5. Ragtapasz és szigetelőszalag

Mivel gyakran az okozza a horkolást, hogy a lágy szájpadlás részben elzárja a kiáramló levegő útját, ezért segíthet a problémán az is, ha sikerül csukva tartani az alvó száját az éjszaka folyamán. Ehhez nyújthat segítséget a ragtapasz vagy akár a szigetelőszalag is.

5+1. Párásító készülék

Amennyiben nátha vagy orrdugulás okozza a horkolást, akkor mindenképpen érdemes egy párásító berendezést elhelyezni a szobában, ami hatékonyan képes tisztítani az orrmelléküreget, valamint javítja a légáramlást is.

874
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
2
  1. Vasvári Ági szerint:

    Mindenképpen ki fogjuk próbálni ezeket a módszereket, mert hetek óta alig tudok aludni a férjem horkolása miatt.

    • Hargitai Lívia szerint:

      Mi sem aludtunk amíg túl száraz volt a levegő a lakásban (panel…).Én a férjem horkolása miatt, ő meg szegény azért, mert mindig felkeltettem, hogy hagyja már abba. Vettem párásító készülék és azóta végre nyugodtan alszunk. Kedves Ági, nektek is csak ajánlani tudom, egy próbát megér a dolog.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]